Lakridsfisk på fennikelbund

Lakridsfisk på fennikelbund

45 min
Torsk, fennikel og lakrids - en uventet men overraskende god kombination.
https://www.arla.dk/opskrifter/lakridsfisk-pa-fennikelbund/

Sådan gør du

Bagetid:

15-20 min. ved 225° - traditionel ovn.

  • Fordel fenniklen i bunden af et ovnfast fad. Læg herpå fisk og hæld fløden over. Drys med salt, lakridspulver og ost. Bag fisken midt i ovnen - til den er gylden. Pynt med fennikeltop og server med nykogt bulgur og gulerødder.
Energiindhold for hele retten:

12209 kJ / 2918 kcal

Næringsindhold pr. 100g

696 kJ / 166 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 24,7 % 10,1 g
Kulhydrat: 38,9 % 15,9 g
Fedt: 36,4 % 6,8 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

300 g Fintstrimlet fennikler (ca. 2 stk.)
4 stykker torskefileter eller mørksej (ca. 600 g)
1½ dl Piskefløde
1 tsk Groft salt
1 tsk Knust rålakrids
75 g Revet revet cheddar- og maasdammerost
Pynt
Top af fennikler
Både af citroner (usprøjtede)
Tilbehør
320 g Kogt bulgur (ca. 4 dl)
300 g Kogte gulerødder i mindre stykker