Kartoffelfad med hytteost
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift

Kartoffelfad med hytteost

En herlig ret med masser af grøntsager bagt i ovnen sammen med æg og hytteost.
Nøglehulsmærket opskrift
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (59 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelfad med hytteost

Nøglehulsmærket opskrift

En herlig ret med masser af grøntsager bagt i ovnen sammen med æg og hytteost.

Antal portioner
  • 1 kg skrællede kartofler i tynde skiver
  • 125 g champignoner i skiver
  • 3 porrer i tynde ringe
  • 2 spsk finthakkede friske timianblade
  • 1 spsk smeltet smør
  • 450 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 4 æg
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 2 tsk finthakkede friske timianblade
  • 2 spsk fintstrimlet porrer

Pynt

  • friske timianblade

Fremgangsmåde:

Kom kartoffelskiverne i en gryde med kogende vand og lad dem trække i vandet i ca. 3 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Bland kartofler, champignoner, porrer og timian i et ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm). Dryp fedtstoffet over grøntsagerne og bag dem midt i ovnen i ca. ½ time. Rør hytteost, æg, salt og peber sammen og hæld det over grøntsagerne. Læg baconskiverne i ét lag i en lille bradepande. Bag kartoffelfad og bacon ved siden af hinanden midt i ovnen, den sidste ½ time.

Lad kartoffelfadet hvile tildækket i ca. 5 min.

Anret tomaterne i et fad. Del den stegte bacon i små bidder og drys dem, timian og porretop over tomaterne. Server tomatsalaten sammen med kartoffelfadet.

Bagetid

Ca.1 time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 25 %
Print