Sandart med skaldyr og rodfrugter

1 time
Sandart med skaldyr og rodfrugter

Retten er egentlig en hovedret, men i halv portion fungerer den også som en varm forret.

Ingredienser

2 Gulerødder i mindre stykker
5 Kartofler i mindre stykker
½ Knoldselleri i mindre stykker
2 Pastinakker i mindre stykker
6 Skalotteløg i halve
25 g Smør - smeltet
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Rosmarin- og ingefærcreme

2 dl Creme fraiche
1 tsk Finthakket frisk rosmarin
2 tsk Finthakket frisk ingefær
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Sandart - filet uden skind
8 Store jomfruhummerhaler
25 g Smør
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Tilbehør

Brød

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 225°.

  • Vend grøntsager og løg sammen med smørret og fordel dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og bag dem midt i ovnen.

Rosmarin- og ingefærcreme

  • Rør fraiche sammen med rosmarin, ingefær, salt og peber. Smag til.
  • Skær fisken i mindre stykker og pil jomfruhummerne. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg fisken ved kraftig varme i ca. 3 min. på den ene side. Tag fiskestykkern op og hold dem varme. Steg imens jomfruhummerhalerne i ca. 2 min. Drys både fisk og hummere med salt og peber.

Ved serveringen

  • Anret grøntsager, fisk og skaldyr på 4 tallerkener. Læg lidt rosmarin- og ingefærcreme ved og server brød til.

Tip

  • I stedet for at servere denne ret som hovedret kan du lave ½ portion og bruge den som en festlig forret til 4.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9924 kJ / 2372 kcal

Næringsindhold pr. 100g

426 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 29,3 % 7,3 g
Kulhydrat: 39,1 % 9,8 g
Fedt: 31,6 % 3,6 g
Relateret video Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/sandart-med-skaldyr-og-rodfrugter/