Grøntsagsterrine

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

Grøntsagsterrine tager alt det gode ved broccoli og supplerer det med masser af smag fra gulerødder, ost og æg. Prøv den!

Ingredienser

Antal portioner

Pynt:

  • gulerod

Tilbehør:

  • 360 g groft brød og grøn dip - se vedhæftede opskrift

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom broccolibuketterne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 3 min. Tag dem op og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog gulerødderne i ca. 8 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Pisk æg og mælk sammen og tilsæt ost, løg, salt og peber. Pisk blandingen godt sammen (pisk æggemassen op, hver gang der hældes over grøntsagerne). Læg halvdelen af broccolien i et jævnt lag og med hovederne den samme vej i en smurt firkantet form (ca. 1¼ liter). Hæld 1/3 af æggemassen over. Læg de kogte gulerødder ovenpå i et jævnt lag og hæld lidt af æggemassen over. Læg resten af broccolien på og slut af med resten af æggemassen. Pres grøntsagerne let sammen. Bind bagepapir over formen og bag retten midt i ovnen.

Tip

Grøntsagsterrinen er også velegnet kold som fx forret til 12 personer. Skær den i skiver og pynt med fx brøndkarse og gulerod. Server den med grøn dressing og brød.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Hvordan koger man broccoli

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 14580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 45 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: