Grøntsagsterrine
60+ min

Grøntsagsterrine

Grøntsagsterrine tager alt det gode ved broccoli og supplerer det med masser af smag fra gulerødder, ost og æg. Prøv den!
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøntsagsterrine

Grøntsagsterrine tager alt det gode ved broccoli og supplerer det med masser af smag fra gulerødder, ost og æg. Prøv den!

Antal portioner

Pynt:

  • gulerødder

Tilbehør:

  • 360 g groft brød og grøn dip - se vedhæftede opskrift

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Kom broccolibuketterne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 3 min. Tag dem op og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog gulerødderne i ca. 8 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Pisk æg og mælk sammen og tilsæt ost, løg, salt og peber. Pisk blandingen godt sammen (pisk æggemassen op, hver gang der hældes over grøntsagerne). Læg halvdelen af broccolien i et jævnt lag og med hovederne den samme vej i en smurt firkantet form (ca. 1¼ liter). Hæld 1/3 af æggemassen over. Læg de kogte gulerødder ovenpå i et jævnt lag og hæld lidt af æggemassen over. Læg resten af broccolien på og slut af med resten af æggemassen. Pres grøntsagerne let sammen. Bind bagepapir over formen og bag retten midt i ovnen.

Tip

Grøntsagsterrinen er også velegnet kold som fx forret til 12 personer. Skær den i skiver og pynt med fx brøndkarse og gulerod. Server den med grøn dressing og brød.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 45 %
Print