Grøntsagsterrine

Grøntsagsterrine

60+ min
Grøntsagsterrine tager alt det gode ved broccoli og supplerer det med masser af smag fra gulerødder, ost og æg. Prøv den!

Sådan gør du

  • Kom broccolibuketterne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 3 min. Tag dem op og læg dem til afdrypning i en sigte. Kog gulerødderne i ca. 8 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Pisk æg og mælk sammen og tilsæt ost, løg, salt og peber. Pisk blandingen godt sammen (pisk æggemassen op, hver gang der hældes over grøntsagerne). Læg halvdelen af broccolien i et jævnt lag og med hovederne den samme vej i en smurt firkantet form (ca. 1¼ liter). Hæld 1/3 af æggemassen over. Læg de kogte gulerødder ovenpå i et jævnt lag og hæld lidt af æggemassen over. Læg resten af broccolien på og slut af med resten af æggemassen. Pres grøntsagerne let sammen. Bind bagepapir over formen og bag retten midt i ovnen.
Tip
  • Grøntsagsterrinen er også velegnet kold som fx forret til 12 personer. Skær den i skiver og server den med fx brøndkarse, gulerodstrimler, brød og dressing.
Bagetid
  • Ca. 1 time ved 175°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6144 kJ / 1468 kcal

Næringsindhold pr. 100g

229 kJ / 55 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 32,7 % 4,4 g
Kulhydrat: 15,3 % 2,1 g
Fedt: 52 % 3,2 g
Relateret video
Hvordan koger man broccoli

Få tips til hvordan du nænsomt koger broccoli med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Broccoli i små buketter
500 g
Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
Gulerødder halveret på langs
500 g
Æg
6
Mælk
1½ dl
Revet Arla Klovborg® ML 25% (45+)
200 g
Fintrevet zittauerløg
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Pynt
Gulerødder