Græskarsuppe med æble og marineret kylling

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Lynmarineret kylling med chili, citron og persille er med til at spice den varme græskarsuppe op. Nem og hurtig aftensmad til hele familien.

Ingredienser

Antal portioner

Marineret kylling

  • 400 g renset kyllingefilet
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 dl hakket kruspersille
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 spsk friskpresset citronsaft
  • ¾ tsk groft salt
  • 15 g smør

Ristet brød med salt

  • 250 g landbrød i skiver
  • 2 tsk olivenolie
  • ¾ tsk let knust flagesalt

Sådan gør du

Sådan gør du

Marineret kylling

Skær kyllingekødet i ca. 1 cm brede strimler. Kom dem i en frysepose sammen med chili, persille, citronskal, -saft og salt. Massér kødet godt med krydderierne. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved kraftig varme - vend når væden er ved at fordampe. Steg kyllingekødet ca. 3 min. i alt.

Bring imens suppen i kog i en tykbundet gryde - rør af og til. Tilsæt broccoli og kog i ca. 1 min. Vend glaskål, æbler og salt i og varm suppen igennem.

Ristet brød med salt

Rist imens brødet på en brødrister. Pensl med olie og drys med salt.

Server den varme suppe med det stegte, marinerede kyllingekød på toppen - og med ristet brød.

Tips

Du kan skifte glaskålen ud med tern af squash eller knoldselleri. Der er meget fyld i suppen. Vil du have den lidt mere suppeagtig og flydende, kan du komme 1-2 dl vand eller bouillon i.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: