Udseende
Lange er en af de største torskefisk, og den ligner en blanding mellem torsk og ål og har en lang skægtråd. Fast, hvidt kød.
Oprindelse
Den lever på 30-1000 meters dybde og spiser blåhvilling, knurhane, sperling, glashvarre, jomfruhummer og ottearmede blæksprutter. Den er udbredt fra det nordlige Norge ned til og ind i Middelhavet.
Anvendelse
Velegnet til stegning, kogning og til at grille.
Sæson
Hele året. Spisekvaliteten er bedst i oktober – januar.
Næringsindhold
Lange er en mager fisk, som er særlig rig på selen og sunde fedtsyrer.
Næringsværdier pr. 100 g:
Energi: 344 kJ
Protein: 19,8
Kulhydrat: 0,0
Fedt: 0,2
Kilder
Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998
Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm
Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech
Den lille levnedsmiddeltabel
Kend din fisk, HORESTA
Kilde: Karolines Køkken