Havørred
Udseende
Det er en sølvskinnende, slank fisk med fedtfinne mellem ryg- og halefinne, som kan blive op mod 1 meter lang. Dog er det mest almindelige 60 cm. Havørredens kød ligner lidt laksens. Kødet er dog lidt lysere og grovere end laksens.
Oprindelse
Havørreden lever i Europa og det vestlige Asien fra Hvidehavet og Island til det nordlige Afrika, hvor den de første leveår (1-5 år) lever i ferskvand, hvorefter den søger mod havet. Dens føde er tanglopper, rejer, hundestejler, stimefisk og kutling.
Anvendelse
Havørreden kan tilberedes på mange forskellige måder: Stegning, kogning, marinering, røgning og på grill. Havørreden har flere af de samme kvaliteter som laksen.
Sæson
Næringsindhold
Opskrifter
Kilder
Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998
Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm
Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech
Den lille levnedsmiddeltabel
Kend din fisk, HORESTA
www.togangeomugen.dk
Kilde: Karolines Køkken