Ising

Isingen minder meget om rødspætten, dog uden de røde pletter. Herudover er isingen en smule mindre end rødspætten. 

Udseende

Typiske kendetegn er isingens lille mund samt sidelinjens kraftige bue over brystfinnen. Isingen bliver sjældent over 40 cm og lever primært af krebsdyr og tyndskallede muslinger samt et mindre antal af kutlinger og tobiser. Kødet er en smule mørkere og løsere end rødspættens.

Oprindelse

Isingen er udbredt i hele Storbritannien og Skandinavien – dog ikke Østersøen. Den lever på sandbund og blød bund på 5-150 meters dybde og er en hyppigt optrædende fladfisk. De isinger, man køber hos fiskehandleren, stammer typisk fra Danmark. Undertiden optræder isingen også under navnet dabs og bakskuld hos fiskehandleren.

Anvendelse

Isingen er især velegnet til stegning og kødet er af samme kvalitet som rødspættens.

Næringsindhold

Isingen er en mager fisk, som er særlig rig på jod, selen og sunde fedtsyrer.

Næringsværdier pr. 100 g:

Energi: 344 kJ

Protein: 18,0

Kulhydrat: 0,0

Fedt: 1,0

Kilder

Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998

Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm

Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech

Den lille levnedsmiddeltabel

Kend din fisk, HORESTA

www.togangeomugen.dk

Kilde: Karolines Køkken