Regnbueørred

Regnbueørred

Udseende

Regnbueørreden kan kendes på det røde-violette bånd langs siden og de sorte pletter, som er over det meste af fisken. Regnbueørreden bliver op til 80 cm lang og kan veje helt op til 9 kg. Fast kød, som er lyserødt over i det hvide.

Oprindelse

Den lever af småfisk, fluer, små krebsdyr og biller. Den er ikke naturlig hjemmehørende i Danmark, da den oprindelig stammer fra Nordamerikas vestkyst og Nordøstasien. Herhjemme ser man regnebueørreden i dambrug og i lystfiskesøer. Ørred sælges ofte som forel.

Anvendelse

Det kan både røges, grilles, steges, graves og koges.

Sæson

Hele året. Spisekvaliteten er bedst i august – september.

Næringsindhold

Regnbueørreden er en middelfed fisk, som er rig på n-3 fedtsyrer, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer samt selen, kalcium, kalium, D- og B12 vitamin.

Næringsværdier pr. 100 g:

Energi: 622 kJ

Protein: 19,1

Kulhydrat: 0,0

Fedt: 7,8

Kilder

  • Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998
  • Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm
  • Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech
  • Den lille levnedsmiddeltabel
  • Kend din fisk, HORESTA
  • www.togangeomugen.dk
  • Kilde: Karolines Køkken