Karamelbrud

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

1 timer

Lækre karamelbrud med masser af nødder til kagebordet eller slikskålen.

Ingredienser

20 karameller pr. portion

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland fløde, sirup og sukker i en tykbundet gryde. Kog uden låg og rør rundt nu og da. Karamellen er klar, når termometeret viser 130 grader eller når massen klarer kugleprøven: Hæld et par dråber af massen i iskoldt vand og rul til en kugle, som skal være fast og hård. Kogetid ca. 25 min., hvis gryden er stor eller ca. 35 min. i en mindre gryde. Del nødderne i store stykker. Kom nødder og smør i massen under omrøring. Hæld massen ud på et oliesmurt bagepapir. Lad massen stivne og skær den i mindre stykker med en skarp kniv.

Opbevares på køl.

Tip

Kog karamellen ekstra længe, så bliver den hård og kan let knækkes.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 17350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: