Karamelbrud

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

1 timer

Lækre karamelbrud med masser af nødder til kagebordet eller slikskålen.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Ingredienser

20 karameller pr. portion

Antal portioner

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland fløde, sirup og sukker i en tykbundet gryde. Kog uden låg og rør rundt nu og da. Karamellen er klar, når termometeret viser 130 grader eller når massen klarer kugleprøven: Hæld et par dråber af massen i iskoldt vand og rul til en kugle, som skal være fast og hård. Kogetid ca. 25 min., hvis gryden er stor eller ca. 35 min. i en mindre gryde. Del nødderne i store stykker. Kom nødder og smør i massen under omrøring. Hæld massen ud på et oliesmurt bagepapir. Lad massen stivne og skær den i mindre stykker med en skarp kniv.

Opbevares på køl.

Tip

Kog karamellen ekstra længe, så bliver den hård og kan let knækkes.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 17350 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,2 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag