Æblekage med kanel
60+ min

Æblekage med kanel

Lækker æblekage med kanel. Server kagen lun med sød fraiche som tilbehør. Hyggelig på en efterårsdag!
Bedømmelse (21 vurderinger)

Min bedømmelse:

Æblekage med kanel

Lækker æblekage med kanel. Server kagen lun med sød fraiche som tilbehør. Hyggelig på en efterårsdag!

10 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 200 g brun farin (ca. 3½ dl)
  • 2 æg
  • 2 æbler fx belle de boskoop
  • 1 dl Cheasy® skyr naturel
  • 150 g hvedemel (ca. 2 ¾ dl)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk natron

Tilbehør

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Kom farin og æg i en skål og pisk det til en luftig "æggesnaps". Skyl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Riv æblerne groft og bland dem sammen med det syrnede produkt i "æggesnapsen". Bland mel, kanel og natron sammen og vend det drysset gemmen en sigte i æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Stil kagen på en plade med bagepapir og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle let af på en bagerist.

Ved serveringen

Bland fraiche og sukker sammen og server det til den lune kage.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 16 %
Print