Æblekage med kanel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

60+ min

Lækker æblekage med kanel. Server kagen lun med sød fraiche som tilbehør. Hyggelig på en efterårsdag!

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 200 g brun farin (ca. 3½ dl)
  • 2 æg
  • 2 æbler fx belle de boskoop
  • 1 dl Cheasy® skyr naturel skyr naturel
  • 150 g hvedemel (ca. 2 ¾ dl)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk natron

Tilbehør

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom farin og æg i en skål og pisk det til en luftig "æggesnaps". Skyl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Riv æblerne groft og bland dem sammen med det syrnede produkt i "æggesnapsen". Bland mel, kanel og natron sammen og vend det drysset gemmen en sigte i æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Stil kagen på en plade med bagepapir og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle let af på en bagerist.

Ved serveringen

Bland fraiche og sukker sammen og server det til den lune kage.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,6 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 76 %
  • Fedt: 16 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: