Æblekage med kanel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

60+ min

Lækker æblekage med kanel. Server kagen lun med sød fraiche som tilbehør. Hyggelig på en efterårsdag.

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 200 g brun farin (ca. 3½ dl)
  • 2 æg
  • 2 æbler fx belle de boskoop (ca. 250 g)
  • 1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 150 g hvedemel (ca. 2 ¾ dl)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk natron

Tilbehør

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom farin og æg i en skål og pisk det til en luftig "æggesnaps". Skyl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Riv æblerne groft og bland dem sammen med kvark i "æggesnapsen". Bland mel, kanel og natron sammen og vend det drysset gemmen en sigte i æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Stil kagen på en plade med bagepapir og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle let af på en bagerist.

Ved serveringen

Bland fraiche og sukker sammen og server det til den lune kage.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 7 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: