Æblekage med kanel

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

60+ min

Lækker æblekage med kanel. Server kagen lun med sød fraiche som tilbehør. Hyggelig på en efterårsdag.

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 200 g brun farin (ca. 3½ dl)
  • 2 æg
  • 2 æbler fx belle de boskoop (ca. 250 g)
  • 1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 150 g hvedemel (ca. 2 ¾ dl)
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 tsk natron

Tilbehør

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom farin og æg i en skål og pisk det til en luftig "æggesnaps". Skyl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Riv æblerne groft og bland dem sammen med kvark i "æggesnapsen". Bland mel, kanel og natron sammen og vend det drysset gemmen en sigte i æggeblandingen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Stil kagen på en plade med bagepapir og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle let af på en bagerist.

Ved serveringen

Bland fraiche og sukker sammen og server det til den lune kage.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 79 %
  • Fedt: 7 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: