Chokoladetoppe

Bedømmelse

(23 vurderinger)

60+ min

Lækre små kager med chokolade.

Ingredienser

2 kager pr. person

Opskriften gælder for 25 personer

  • 150 g smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 25 g brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • ½ tsk natron
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 75 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Sådan gør du

Sådan gør du

Smørret blødgøres og røres sammen med sukker, farin, vaniljesukker og æg. Mel og natron sigtes i, derefter blandes nødder og chokolade i. Dejen æltes sammen og sættes på plade, med god afstand, i små toppe med 2 teskeer. Chokoladetoppene bages øverst i ovnen.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,5 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 50 %

Kilde: