Ostefondue

Bedømmelse

(27 vurderinger)

60+ min

Perfekt til når familie eller venner skal hygge sammen om maden.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 300 g franskbrød i store tern
  • 400 g kogte kartofler i kvarte
  • 150 g cornichoner

Sådan gør du

Sådan gør du

Hæld hvidvin og citronsaft i en tykbundet gryde og varm det, næsten til kogepunktet. Tilsæt osten ad 3-4 gange under stadig piskning og ved svag varme. Pisk til osteblandingen er helt glat og lige netop kommet i kog. Tilsæt peber og paprika og smag til. Gnid en fonduegryde indvendig med hvidløg og hæld osteblandingen i. Sæt fonduegryden på bordet over den tændte brænder. Dyp franskbrød og kartofler i den varme ost og spis sammen med sprøde cornichoner.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13671 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde: