Ostefondue

Ostefondue

60+ min
Ostefondue er perfekt, når familie eller venner skal hygge sammen om maden. Det er hyggeligt at sidde om ostefonduen med hver sine fonduegafler og dyppe brød og kogte kartofler i den varme ostemasse. Server syltet grønt og måske charcueteri til den varme ostefondue.

Sådan gør du

Ostefondue
  • Hæld hvidvin og citronsaft i en tykbundet gryde og varm det, næsten til kogepunktet.
  • Tilsæt osten ad 3-4 gange under stadig piskning og ved svag varme.
  • Pisk til osteblandingen er helt glat og lige netop kommet i kog.
  • Tilsæt peber og paprika og smag til.
  • Gnid en fonduegryde indvendig med hvidløg og hæld osteblandingen i.
  • Sæt fonduegryden på bordet over den tændte brænder.
  • Dyp franskbrød og kartofler i den varme ost og spis sammen med sprøde cornichoner.

Du kan hælde et glas snaps i ostefonduen - det løfter stemningen ved bordet. Server evt. også tynde skiver skinke eller pølse til ostefonduen.

Energiindhold for hele retten:

16416 kJ / 3924 kcal

Næringsindhold pr. 100g

832 kJ / 199 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 21,7 % 10,6 g
Kulhydrat: 23,9 % 11,7 g
Fedt: 52,7 % 11,8 g
Alkohol: 1,7 %

Ingredienser

Ostefondue
4 dl Tør hvidvin
4 tsk Friskpresset citronsaft
700 g Revet cheddar- og maasdammerost
Friskkværnet peber
¼ tsk Mild paprika
1 Pillet fed hvidløg
Tilbehør
300 g Franskbrød i store tern
400 g Kogte kartofler i kvarte
150 g Cornichoner