
Kanelkrydret pastafad
1 timer
Idéen med at komme kanel i kødsaucen er hentet fra den græske og tyrkiske musaka.
Ingredienser
- 2¼ liter vand
- 2¼ tsk groft salt
- 300 g tørret pasta, fx skruer
Kødsauce
- 10 g smør
- 3 hakkede zittauerløg
- 2 små hakkede fed hvidløg
- 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk stødt kanel
- 1½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Ostesauce
- 4 spsk hvedemel
- 8 dl sødmælk
-
100 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 1 dl grofthakkede friske basilikumblade
Pynt
- frisk basilikumblad
Sådan gør du
Sådan gør du
Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen 7-8 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.
Kødsauce
Lad imens smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt kødet og svits i yderligere ca. 2 min. til det smuldrer og skifter farve. Kom tomater, kanel, salt og peber i saucen og kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Smag til.
Ostesauce
Rør mel og 4 spsk af mælken sammen i en tykbundet gryde. Rør resten af mælken i. Bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt revet ost, salt og peber og lad osten smelte under omrøring. Kom basilikum i og smag ostesaucen til.
Kom den kogte pasta i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Fordel først kødsauce og dernæst ostesauce over pastaen. Bag retten midt i ovnen, til overfladen er gylden. Lad pastafadet hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
Bagetid
Ca. 20 min. ved 225°.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 12220 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 19,6 g
- Protein: 23 %
- Kulhydrat: 46 %
- Fedt: 31 %