Kanelkrydret pastafad
1 timer

Kanelkrydret pastafad

Idéen med at komme kanel i kødsaucen er hentet fra den græske og tyrkiske musaka.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kanelkrydret pastafad

Idéen med at komme kanel i kødsaucen er hentet fra den græske og tyrkiske musaka.

Antal portioner
  • 2¼ liter vand
  • 2¼ tsk groft salt
  • 300 g tørret pasta, fx skruer

Kødsauce

  • 10 g smør
  • 3 hakkede zittauerløg
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 300 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostesauce

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog pastaen 7-8 min. til den er mør uden at være blød. Lad pastaen dryppe af i et dørslag.

Kødsauce

Lad imens smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt kødet og svits i yderligere ca. 2 min. til det smuldrer og skifter farve. Kom tomater, kanel, salt og peber i saucen og kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Smag til.

Ostesauce

Rør mel og 4 spsk af mælken sammen i en tykbundet gryde. Rør resten af mælken i. Bring saucen i kog under omrøring. Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt revet ost, salt og peber og lad osten smelte under omrøring. Kom basilikum i og smag ostesaucen til.

Kom den kogte pasta i et smurt ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Fordel først kødsauce og dernæst ostesauce over pastaen. Bag retten midt i ovnen, til overfladen er gylden. Lad pastafadet hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 31 %
Print