Ostefondue med snaps

Bedømmelse

(2 vurderinger)

30 min

Brug alle slags grøntsager og brød til at dyppe i fonduen - det smager dejligt.

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 flutes

Tilbehør:

  • 400 g cherrytomater
  • 400 g agurk
  • 400 g dampede blomkål i buketter

Sådan gør du

Sådan gør du

Gnid en fonduegryde indvendigt med hvidløg. Hæld 3 dl vin i og varm den op til kogepunktet. Tilsæt ostene lidt efter lidt og lad dem smelte under omrøring med et piskeris. Bring blandingen til kogepunktet. Rør maizena og resten af vinen sammen og hæld det i fonduen under omrøring. Tilsæt snaps og cayennepeber. Kog fonduen igennem ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min. Smag til.

Ved serveringen

Hold ostefonduen varm over fx fyrfad. Skær flutene i store stykker med skorpe. Anbring et stykke brød på fonduegaflen og dyp det i ostemassen. Rør af og til, så fonduen beholder den rigtige konsistens.

Tip

Server fonduen til fx tern af skinke.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 45 %
  • Alkohol: 8 %

Print

Kilde:

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

En fadlagret chardonnay fra Bourgogne vil være god til ostefondue Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost