Maskerademaske
60+ min

Maskerademaske

Fine små brød formet som masker og pyntet i forskellige farver. Det er sjovt til fastelavnsfesten.
Fryseegnet
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Maskerademaske

Fine små brød formet som masker og pyntet i forskellige farver. Det er sjovt til fastelavnsfesten.

24 stk. pr. portion

Antal portioner

Dej

Pynt

  • 100 g flormelis, evt. med chokoladesmag (ca. 2 dl)
  • 1¼ spsk vand
  • 150 g slik i forskellige farver

Fremgangsmåde:

Dej

Lun mælken (lillefingervarm). Hæld den i en skål og rør kvark og gær ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 24 stykker. Rul dem ud til lange pølser (a ca. 40 cm) og form dem til 8-taller. Lav hullerne i 8-tallerne så store som muligt. Læg maskerne på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min. Bag maskerne midt i ovnen.

Pynt

Rør flormelis og vand sammen. Pynt de kolde masker med glasur og slik.

Tip

I stedet for kvark kan du bruge tykmælk eller ymer.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Tips

Maskerademaskerne kan fryses uden pynt.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 18 %
Print