Nøddebunde med nougatcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Nøddebunde med nougatcreme er en lækker dessert til hverdag og fest! Nøddebundene med mandler og hasselnødder omslutter den dejlige nougatcreme og overhældes til sidst med syrlig appelsinsirup.

Ingredienser

8 personer pr. kage

Antal portioner

Nøddebunde - 2 stk.

  • 100 g usmuttede mandler
  • 100 g hasselnøddekerner
  • 200 g sukker (ca. 2¼ dl)
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 5 æggehvider

Nougatcreme

Appelsinsirup

  • 1 vaniljestang
  • fintstrimlet skal af 1 appelsiner
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Nøddebunde

Kom mandler og hasselnødder i en blender eller minihakker og blend dem ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek. Bland de hakkede nødder med sukker og fordel dem på en plade med bagepapir. Rist nødderne midt i ovnen i ca. 10 min. - vend af og til. Lad dem køle let af.

Bland sukker og kartoffelmel sammen. Pisk æggehviderne stive i en skål. Tilsæt sukkerblandingen lidt efter lidt og pisk i yderligere ca. 2 min. Vend forsigtigt de ristede nødder i. Smør halvdelen af nøddeblandingen ud i en firkant (ca. 25 x 30 cm) på et stykke bagepapir. Bag bunden midt i ovnen. Gentag med resten af nøddeblandingen. Lad de 2 nøddebunde køle af på bagepapir på en bagerist.

Nougatcreme

Bring imens fløde, nougat og appelsinsaft i kog i en lille, tykbundet gryde. Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. eller til der er ca. 2 dl tilbage - rør af og til. Hæld blandingen i en skål og lad den køle af. Vend den afkølede blanding sammen med kvark og flødeskum. Fjern bagepapiret og læg nøddebundene sammen om nougatcremen. Stil kagen tildækket i køleskabet.

Appelsinsirup

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med spidsen af en kniv. Kom alle ingredienserne - også vaniljestangen i en lille, tykbundet gryde. Kog dem ved jævn varme og uden låg ca. 7 min. eller til der er ca. 1¼ dl sirup tilbage. Lad appelsinsiruppen køle let af.

Ved serveringen

Skær kagen ud i mindre stykker (ca. 5 x 5 cm). Anret dem på tallerkener og pynt med lidt appelsinsirup. Server resten af siruppen til.

Ristning af nøddeblanding

Ca. 10 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagning af nøddebunde

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Nøddebunde med nougatcreme kan tilberedes dagen før. Opbevares tildækket i køleskabet. Appelsinsirup kan også forberedes dagen før. Lunes let lige inden serveringen.

Frysetip

Nøddebunde kan fryses.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 43 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Malvasia Toscana, Italien

Se om du kan finde en vin santo fra Toscana. Hvis ikke vil en cream sherry også være dejlig til retten. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan