Hvem er vi?

I Karolines Køkken® er vi 7 ”madtosser” med dyb interesse for råvarer og madlavning. Vi udvikler opskrifter og med alt, der relaterer hertil  - af kommunikation, sundhed, bæredygtighed, sæson, madlavning, fællesskab og samvær omkring måltidet.

Og vi laver faktisk mad! Vi sidder ikke bare ved et skrivebord og redigerer opskrifter eller teoretiserer os til, hvad der smager godt, eller hvor lang tid svamperisottoen skal simre. Vi har fingrene dybt nede i bolledejen og udvikler og tester alle vores ideer i køkkenet – ned i mindste detalje og indtil opskriften er godkendt.

Vi arbejder tæt sammen som et team, drøfter ideer og smager på retterne i fællesskab – og samtidig har vi hver vores særlige kompetence og ansvar.

 

Tove Færch

Leder af Karolines Køkken®

Tove har gennem 26 år sørget for at sætte det bedste team i Karolines Køkken. Hun har overblikket over opgaver, projekter, historik og økonomi - og forsøger at holde enderne sammen, så vi når alle vores opgaver til aftalt tid og kvalitet. Tove er medlem af Madkulturens Tænketank og er vores talsperson, når der efterspørges ekspertviden indenfor madkultur, madlavning og mejeriprodukters anvendelse i opskrifter.

Tove har mange livretter, men muslinger har en speciel plads i hendes hjerte. Derfor er Muslinger i spicy fløde hendes signaturret.

Maria Søgaard Nielsen

Opskriftsudvikler og ernæringsspecialist

Maria er uddannet kandidat i ernæring og elsker at lave mad, bage og være kreativ i køkkenet! Hun udvikler lækre opskrifter, afprøver nye produkter og sørger for at holde kollegaerne opdaterede om trends og tendenser indenfor ernæring, mad og måltider. Maria bruger også meget tid på vores Instagram profil, hvor hun deler ud af tips og tricks og laver små how-to stories, som skal gøre det nemmere og sjovere at gå i køkkenet. Maria elsker jul, pynt og søde sager, så hendes signaturret er Julelagkage med vaniljefrosting

Anders Kleemeyer Kiil

Kok, opskriftudvikler og foodstylist.

Anders er uddannet både professionsbachelor i ernæring og sundhed - og kok. Han udvikler masser af inspirerende opskrifter og er desuden den, der søger for at alle vores opskrifter styles og fotograferes så maden tager sig godt ud – uden at der gribes til fup og fiduser, og uden at jordforbindelsen mistes. Mad er mad, og skal efter vores mening også se sådan ud på billeder.
Anders’ valg af signaturret faldt på Svinekæber med jordskokker, pærer og tyttebær.

Elisabeth Christensen

Opskriftsudvikler

Det er Elisabeth, som er ernærings- og husholdningsøkonom og folkeskolelærer, der sammensætter og udvikler nye opskrifter til ugens madplan. I det hele taget er det opskrifter til det daglige (aftens)måltid, hun især beskæftiger sig med. Elisabeth er toptrænet i kunsten at udvikle, tviste og vælge hverdagsretter, der lever op til en masse skrappe krav om ernæring, variation og pris, samtidig med at de kan laves på max. 30 minutter. Og smager godt ikke mindst!

Når hun svinger gryderne i eget køkken, er Elisabeth mest til enkle, rustikke retter, og Spaghetti næsten som i Italien er hendes signaturret. Og så er Elisabeth rigtig glad for sin køkkenhave, hvor hun prøver nye grøntsager af og har fingeren på pulsen, når det handler om sæson.

Mette Lebeck

Forbrugerrådgiver og opskriftsekspert

Mette, som er ernærings- og husholdningsøkonom,  svarer kyndigt på et hav af spørgsmål fra engagerede forbrugere, der ringer eller skriver til os med spørgsmål om og kommentarer til vores opskrifter, mejeriprodukter eller andre råvarer. Hun sørger også for, at alle de opskrifter opdateres, temaer sættes op og ajourføres – og ikke mindst er tilgængelige på karolineskøkken.dk. Mette lægger også masser af kræfter i at koordinere såvel store events som Food Festival i Aarhus og Arla Food Fest i København, som mindre aktiviteter ude og hjemme.

Mette er vores kagefreak og derfor blev hendes signaturret i Meget mere Alle tiders Karoline en kær mosters uforglemmelige Nøddekage med muligheder.

BENTE BRINK CSÖSZ

Bente er absolut den i Karolines Køkken, der går flest skridt på en dag. Hun sørger for at alt fungerer, at skabe og skuffer er fyldte, og alt står snorlige i de 4 køkkener hver dag. Hun køber ind til kollegernes opskriftsafprøvninger, vasker op og gør rent. Det er også Bente, der bager boller til marketingafdelingens fredagsmorgenmøde – uden opskrift og med brug af overskydende mejeri, frugt og korn. Så her er NÆSTEN Bentes signaturopskrift koldhævede boller.

Tina Pultz Møller

Tina er uddannet prof. bachelor i ernæring & sundhed og multimediedesigner – og hun håndterer både InDesign og gryderne i køkkenet. Tina tager sig af grafiske opgaver og opdatering af opskrifter og artikler i Karolines Køkkens database. Og så er hun i køkkenet, når der skal testes opskrifter, og springer til, når der brug for ekstra hænder til diverse opgaver.

Tina er vild med snegle – mest dem med masser af smør, sukker og kanel og hendes signaturopskrift er derfor kanelsnegle.

ARBEJDET I KAROLINES KØKKEN®

Opskrifterne på arla.dk er udviklet og godkendt i et rigtigt køkken! Læs mere om køkkenet og om det omhyggelige arbejde, der ligger bag hver enkelt opskrift.