1. Vi vil værne om den hjemmelavede mad – også i hverdagen
Madlavning og måltidet er for os indbegrebet af fællesskab, nærvær og glæde. Derfor ønsker vi at værne om den hjemmelavede mad – ved at hjælpe danskerne med at udvikle køkkenkompetencer og ved at gøre det nemt at lave god mad. Madlavning kan være en stressfaktor – men opskrifter, som både er hurtige at lave og købe ind til, kan hjælpe danskerne med at få lavet mad – også i en travl hverdag. Hvis du planlægger dine indkøb, gør du det nemmere for dig selv, når hverdagen banker på – og planlægning er også med til at reducere madspild.
2. Vi vil inspirere til varierede måltider - der smager godt
God smag er en selvfølge – derfor sætter vi dette allerhøjest, når vi udvikler opskrifter. Og med til god smag hører variation i valg af råvarer. Vi ønsker at være med til at fremme den gode smag – også i hverdagen – blandt andet ved at inspirere danskerne til at tænke ud af boksen, når aftensmaden sættes på bordet. Så når vi vælger tilbehør til aftensmaden er det naturligt oftere at vælge de klimavenlige kartofler, pasta eller ”perler” i stedet for ris.
3. Vi vil give dig nye smagsoplevelser
Vi mener, det både er vigtigt at værne om de gode gamle klassikere på danskernes spisebord, OG at åbne øjnene for nye råvarer, trends og tendenser. Vi er ikke bange for at eksperimentere med nye, spændende råvarer. Tidens trends indenfor mad omsætter vi til enkle og forståelige opskrifter, der virker i praksis, så alle danskerne, der har lyst, kan få del i nye spændende smagsoplevelser gennem hele livet.
4. Vi vil gøre det nemmere for dig at leve sundt
Vi sætter ikke strikse ernæringsmæssige benspænd for os selv, når vi udvikler opskrifter på hverdagsmad. Vi bruger sund fornuft og holder fedtindholdet så lavt som muligt og indholdet af grøntsager og kostfibre så højt som muligt. Uden at gå på kompromis med den gode smag selv-følgelig. Sundhed er individuelt, så alle vores opskrifter ernæringsberegnede, hvilket gør det nemmere for dig at vurdere, om opskriften er god for netop dig og din krop.
5. Vi vil udnytte sæsonens råvarer – og de lokale råvarer
Det er vigtigt at have kendskab til råvarernes sæson – både for smagens skyld, men også for klo-dens skyld. Alle råvarer smager bedst, når de naturligt er i sæson. Vi er vilde med at bruge de danske sødmefyldte jordbær, når de danske marker bugner i juni – men vi mener ikke det er sund fornuft at transportere jordbær uden smag halvvejs rundt om jorden for at kunne servere dem i januar. Vi er så heldige at Danmark er et landbrugsland – og derfor har vi adgang til masser af lokale rå-varer. Vi opfordrer til at udnytte sæsonens råvarer og købe lokalt producerede fødevarer – for herigennem at tænke bæredygtighed ind i indsatsen for god mad.