Sørøver-frokost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Lav frikadelle-kanonkugler og anret dem sammen med sandwich, grøntsagsspyd, ost og banan.

Ingredienser

Opskriften gælder for 24 personer

Kanonkugler (ca. 160 stk.)

  • 1½ kg hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 4 tsk groft salt
  • 1½ dl fintrevet zittauerløg
  • 3 små knuste fed hvidløg
  • 3 æg
  • 4½ dl mælk
  • 2½ dl rasp
  • 75 g smør til stegning
  • 24 skiver fuldkornsrugbrød
  • 250 g smør
  • 12 skiver lyst sandwichbrød
  • 4 agurker
  • 24 bambusspyd - ca. 20 cm lange
  • 600 g cherrytomater

Sådan gør du

Sådan gør du

"Kanonkugler": Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, hvidløg og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter raspen. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Del farsen i 3 portioner. Lad 2 portioner stå tildækket i køleskabet. Form den 3. portion fars til små kødboller (ca. 1 spsk fars pr. kødbolle). Lad 1/3 af smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved jævn varme på alle sider (ca. 5 min. i alt). Ryst panden af og til, så "kanonkuglerne" beholder den runde form. Form og steg resten af farsen (1 portion ad gangen). Kom alle "kanonkuglerne" i en bradepande beklædt med bagepapir. Smør rugbrødsskiverne med smør og læg dem sammen 2 og 2. Del hver "klapsammenmad" i 4 trekanter. Tilbered sandwichbrødet på samme måde (skær evt. skorperne af). Skær agurkerne i 1 cm tykke skiver og fordel dem på bambusspyddene skiftevis med tomaterne. Skær hver banan i 4 stykker og dyp skærefladerne i citronsaft. Skær osten i små stave. Varm "kanonkuglerne" midt i ovnen.

Anret på hver portionstallerken

To mørke og en lys "klapsammenmad", et spyd, et stykke banan, 2-3 ostestave og 6-7 "kanonkugler" i en bunke.

Varmetid for "kanonkugler"

Ca. 5 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 51470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 124 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: