
Sørøver-frokost
60+ min
Lav frikadelle-kanonkugler og anret dem sammen med sandwich, grøntsagsspyd, ost og banan.
Ingredienser
Opskriften gælder for 24 personer
Kanonkugler (ca. 160 stk.)
- 1½ kg hakket oksekød (ca. 6% fedt)
- 4 tsk groft salt
- 1½ dl fintrevet zittauerløg
- 3 små knuste fed hvidløg
- 3 æg
- 4½ dl mælk
- 2½ dl rasp
- 75 g smør til stegning
- 24 skiver fuldkornsrugbrød
- 250 g smør
- 12 skiver lyst sandwichbrød
- 4 agurker
- 24 bambusspyd - ca. 20 cm lange
- 600 g cherrytomater
- 6 bananer
- 2 spsk friskpresset citronsaft
-
600 g Arla Klovborg® klokke ML 25% (45+)
Sådan gør du
Sådan gør du
"Kanonkugler": Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, hvidløg og æg i. Rør mælken i lidt efter lidt og derefter raspen. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Del farsen i 3 portioner. Lad 2 portioner stå tildækket i køleskabet. Form den 3. portion fars til små kødboller (ca. 1 spsk fars pr. kødbolle). Lad 1/3 af smørret blive gyldent i en pande. Steg kødbollerne ved jævn varme på alle sider (ca. 5 min. i alt). Ryst panden af og til, så "kanonkuglerne" beholder den runde form. Form og steg resten af farsen (1 portion ad gangen). Kom alle "kanonkuglerne" i en bradepande beklædt med bagepapir. Smør rugbrødsskiverne med smør og læg dem sammen 2 og 2. Del hver "klapsammenmad" i 4 trekanter. Tilbered sandwichbrødet på samme måde (skær evt. skorperne af). Skær agurkerne i 1 cm tykke skiver og fordel dem på bambusspyddene skiftevis med tomaterne. Skær hver banan i 4 stykker og dyp skærefladerne i citronsaft. Skær osten i små stave. Varm "kanonkuglerne" midt i ovnen.
Anret på hver portionstallerken
To mørke og en lys "klapsammenmad", et spyd, et stykke banan, 2-3 ostestave og 6-7 "kanonkugler" i en bunke.
Varmetid for "kanonkugler"
Ca. 5 min. ved 200°.
Næringsindhold, pr.
- Energiindhold for hele retten: 51470 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 124 g
- Protein: 21 %
- Kulhydrat: 33 %
- Fedt: 46 %