Flødefraiche

Flødefraiche er en let syrnet fløde, som er en kombination af fløde og cremefraiche. Flødefraiche kan piskes og koges. Derfor kan det både bruges i varme og kolde retter. Flødefraiche anbefales til fx supper, saucer, gryderetter, lagkager, fromager og frugtsalat.

Udseende

  • Flødefraiche indeholder piskefløde med en fedtprocent på 30, og er syrnet med en mælkesyrekultur. Produktet har flødens cremede konsistens og cremefraichens syrlighed. Flødefraiche er tykkere end almindelig piskefløde og bør derfor omrystes før brug. 

Smag

Produktet har en cremet konsistens, en fyldig flødesmag og et let syrligt anslag. 

Anvendelse

Flødefraiche kan erstatte piskefløde og cremefraiche i både varme og kolde retter. Produktet er varmestabil og tåler kogning i længere tid ligesom piskefløde.

  • Flødefraiches kan piskes til et let skum - dog ikke helt så luftig som flødeskum. Jo koldere produktet er, des lettere er det at piske et stabilt skum. 

Flødefraiche kan bruges i saucer, supper, gryderetter, dressinger og som tilbehør til desserter og kager.

Video

Kilder

Karolines Køkken