Karamelfromage
60+ min

Karamelfromage

Fromage med karamel er en god vinterdessert med masser smag og flødeskum.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karamelfromage

Fromage med karamel er en god vinterdessert med masser smag og flødeskum.

Antal portioner

Karamel

  • 50 g mandler (ca. 1 dl)
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 2 dl vand

Fromage

Pynt:

Fremgangsmåde:

Karamel

Smut og hak mandlerne fint. Opvarm sukker og vand under omrøring i en pande ved kraftig varme, til det er gyldent. Tilsæt de hakkede mandler og hæld blandingen på bagepapir på en bagerist. Lad karamellen køle af, og knus den i mindre stykker med en kagerulle.

Fromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Pisk hele æg og flormelis luftigt med en håndmixer. Træk husblassen op af vandet, med det vand der hænger ved, og smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af æggemassen og bland den i resten af massen under omrøring. Tilsæt rom og den knuste karamel. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i fromagen. Lad blandingen stå koldt til den er letstivnet, og man kan trække striber i overfladen med en dejskraber. Hæld fromagen i en serveringsskål og stil den koldt i nogle timer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,6 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 62 %
  • Alkohol: 4 %
Print

Vin match

Moscatel Setubal, Portugal

Til denne dessert vil den søde, lyse vin fra Portugal moscatel de setubal fungere rigtig godt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade