Hvad er Manchego?

En ost, alle elsker! Den milde ost er et sikkert valg hos mange ostespisere.

Manchego stammer fra det vilde La Mancha i det centrale Spanien og fremstilles udelukkende af mælk fra får af Manchega-racen. Osten er ikke blot Spaniens mest kendte ost, men også den største. Faktisk produceres der 3 mio. kg. om året.

Efter malkning fra Manchega-fåret nedkøles mælken til 4 grader, hvorefter den transporteres til mejeriet. Mælken hældes op i rust stålfade, hvori der tilsættes naturlig løbe eller enzymer for at fremme koagulering/stivning. Massen nedbrydes derefter til små stykker på 5-10 mm. Osten kommes på forme, saltes og stilles til modning i mindst 60 dage.

Ostetype

Halvhård fåremælksost

Karakteristika

Karakteristisk sildebensskorpe og sødlig smag

Smag

I sine tidlige år har osten en let salt og nøddeagtig smag og en blød konsistens. Herefter begynder osten langsomt at tørre ud og blive mere fast.

Arla oste med fåremælk

Castello® Black 55+