Stegeguides

Smør, Arla Kærgården® og andre faste blandingsprodukter

Generelt

Kom altid fedtstoffet i en kold pande/gryde. Lad det blive gyldent ved kraftig varme. Når det hvide skum begynder at lægge sig, og det er gyldent, er det klar til stegning.

Kød Læg kød i panden/gryden og brun det ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg kødet færdigt.
Fisk Skru ned til jævn varme. Læg fisken i panden og steg ved jævn varme på den ene side. Skru op til kraftig varme og vend fisken. Skru ned igen til jævn varme og steg færdig.
Grøntsager Kom grønsagerne i panden/gryden og steg/svits dem ved kraftig varme og under omrøring, til de er møre

Oliven-, raps-, solsikke-, majs-, vindruekerneolie og andre olier

Generelt Kom olien i en kold eller varm pande/gryde. Varm olien op ved kraftig varme. Tjek om olien er varm ved at komme et lille stykke af det, der skal steges ned i olien. Når det bobler omkring stykket, er olien klar til at stege i. Ryger olien, er den blevet for varm og skal kasseres.
Kød Læg kødet i panden/gryden og brun det ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg kødet færdigt.
Fisk Skru ned til jævn varme. Læg fisken i panden og steg ved jævn varme på den ene side. Skru op til kraftig varme og vend fisken. Skru ned igen til jævn varme og steg færdig.
Grøntsager Kom grønsagerne på/i panden og steg/svits dem ved kraftig varme og under omrøring, til de er møre.

Arla Kærgården® Steg & Bag og andre flydende fedtstofprodukter

Generelt Kom altid fedtstoffet i en kold pande/gryde. Lad fedtstoffet blive gyldent ved kraftig varme. Når det hvide skum begynder at lægge sig, er fedtstoffet klar til stegning.
Kød Læg kødet i panden/gryden og brun det ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg kødet færdigt.
Fisk Skru ned til jævn varme. Læg fisken i panden og steg ved jævn varme på den ene side. Skru op til kraftig varme og vend fisken. Skru ned igen til jævn varme og steg færdig.
Grøntsager Kom grønsagerne i panden/gryden og steg/svits dem ved kraftig varme og under omrøring, til de er møre. 

Kilder

Karolines Køkken