Etageløg

Etageløg har mange navne, men hedder officielt etageløg på dansk. Kaldes også topløg, træløg, ægyptiske løg og det beskrivende og fantasifulde navn luftløg.

Oprindelse

Navnet ægyptisk løg hænger sammen med, at løget stammer fra Ægypten.

Etageløg har sit navn, fordi den danner små klaser af løg i flere etager. Etageløg har i Norden været kendt omkring et par hundrede år.

Anvendelse

Etageløg kan både spises i rå, stegt, kogt og syltet tilstand. Etageløg er lidt stærkere i smagen end skalotteløg, men det bruges på samme måde.

Etageløg kan bruges som sylteløg til asier og rødbeder og i kryddereddiken. Det kan også svitses på panden og bruges til fx bøf. Kan knuses i en hvidløgspresser og anvendes i mad. Kan også bruges som almindelig spiseløg, men er dog lidt stærkere i smagen.

Botanik

Etageløg er specielle ved, at det danner brugbare løg både over jorden og nede i jorden. Løg, der vokser under jorden, er størst.

Kilder

Karolines Køkken