Mexikanske krydderier

Mexicanske blandingskrydderier sælges med betegnelser som spice mix til tortilla, burrito, taco eller fajita. De bruges til at krydre det kødfyld af hakket oksekød eller stegte kyllingekødsstrimler, som almindeligvis serveres i mexicanske pandekager og tacoskaller.

De mexicanske krydderiblandinger indeholder som regel chili, paprika, sort peber, spidskommen og bukkehornsfrø. Desuden kan der være tørrede krydderurter som merian og oregano i mixet.

Anvendelse

Udover krydderierne indeholder de fleste krydderimix andre ingredienser som salt, druesukker, kartoffelstivelse, hvedemel, løg, hvidløg og gærekstrakt. Af deklarationerne kan man se, at disse ingredienser ofte udgør en langt større procentdel af blandingen end selve krydderierne.

Der er også tilsætningsstoffer i de mexicanske krydderier, blandt andet citronsyre og antiklumpningsmidler, fx siliciumdioxid, som tilsættes for at undgå, at pulveret klumper sammen.

Guacamolemix

Guacamolemix er et blandingskrydderi, som er beregnet til at krydre en guacamole, der er en dip, som består af mosede avocadoer rørt sammen med lidt cremefraiche og krydderier. Guacamole serveres til mexicanske pandekager og nachos (majschips).

Guacamolemix indeholder stort set de samme ingredienser, som de øvrige mexicanske krydderimix. Det er krydderierne: Paprika, spidskommen, chilipeber, merian og oregano. Desuden er der løg, hvidløg, salt og sukkerstoffer (fx maltodextrin eller glukosesirup) og citronsyre i blandingen.

Tips og Tricks

Det er nemt selv at blande et mexicansk krydderi eller et gucamolemix af de krydderier, som man foretrækker smagsmæssigt. Eller man kan krydre kødet og guacamolen med de enkelte krydderier og tilsætte løg, hvidløg, citronsaft, salt og sukker efter smag og behag.

Kilder

Karolines Køkken