Aktuelt
Aktuelt
Start
Seneste pressemeddelelser
Omtanke
Nye opskrifter
Aktuelle madaktiviteter
Arla Food Movers
Årets Madsjæl
Aktuelle gårdaktiviteter
Gårdbesøg for skoler
Opskrifter & mad
Opskrifter, viden og inspiration
Opskrifter
Nye opskrifter
Airfryer opskrifter
Aftensmad
Frokost
Brunch
Indkøbsliste
Arla Inspirationskøkken
Hvem er vi?
Udvikling og test af opskrifter
Arla®s Leksikon
Råvarekalender
Artikler
Madaktiviteter
Arla Food Movers
Årets Madsjæl
Food Festival
Madspildsskoler
Produkter
Vores brands
Alle brands
Arla®
Arla® 24
Arla® ØKO
Arla® Protein
Arla Cultura®
Arla Karolines Køkken®
Arla® Klovborg
Arla® LactoFREE
Arla Protino®
Arla Unika®
Baby&Me® Organic
Cheasy®
Buko®
Matilde®
Riberhus®
Kærgården®
Yoggi®
Castello®
Lurpak®
Kategorier
Fløde
Koldskål
Laktosefri
Morgenmad
Mælk
Ost
Smør- og smørbar
Yoghurt
Økologi
Nye produkter
Produkter A-Å
Omtanke
Omtanke
Maden
Emballagen
Transporten
Mejeriet
Gården
Køerne
Markerne
Samarbejde
Sundhed
Arlas klimaambitioner
Arlas årsrapport
Alle artikler
Gårdaktiviteter
Åbent Landbrug
Økodag
Gårdbesøg for skoler
Om Arla
Om Arla
Job & karriere
Nyheder & Presse
Kontakt os
Andelsselskabet
Koncernen Arla
Arla lokationer i Danmark
Indsamling af Mælkekasser
Artikler
Tilmeld Arla forbrugerpanel
Indtast søgeord
Udvid dine køkkenfærdigheder
Arla®s Leksikon
Find viden om mad, råvarer og madlavningsteknikker i Arla®s Leksikon. Masser af guides fra Arla Inspirationskøkken her.
#
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
Y
Z
Æ
Ø
Å
#
Mere køkkenviden
#VIRALFOOD – De største madtrends 2024
A
Råvarer og ingredienser
Aborre
Abrikos
Agerhøne
Agurk
Allehånde
Althans Reine Claude
Amarant
Ananas
Ananaskirsebær
Anicia linser
Anis
Appelsin
Artiskok
Asparges kartofler
Aspargesbroccoli
Asters
Aubergine
Avocado
Mere (13)
Mere køkkenviden
Acidophiluskultur
Airfryer
Al dente
Amerikanske mål og vægte
And - alle spørgsmål om tilberedning af and
Aspartam
Mere (1)
B
Råvarer og ingredienser
Babysalat og crispsalat
Bagekartofler
Bagepulver
Balsamicoeddike
Banan
Barbequekrydderi
Bars/Havbars
Basilikum
Belle de Boskoop æble
Bellis
Belugalinser
Berberiand
Bintje kartofler
Birkes
Bladbede
Bladselleri
Blomkål
Blommetomat
Blå Congo kartofler
Blåbær
Blåskimmelost
Boghvedemel
Boghvedenudler
Bolsjebede
Borlottibønner
Bouquet garni
Boysenbær
Brie
Broccoli
Brombær
Brosme
Brun champignon
Brun farin
Brun sennep
Brændenælde
Brøndkarse
Bukkehornsfrø
Bulgur
Butterbeans
Butterdej
Butternut
Byg
Bælgfrugtspirer
Bøftomat
Bøg
Bøgehat
Bønnespire
Mere (42)
Mere køkkenviden
Bage op
Bifidokultur
Blanchere
Braisering
Brunkagedej
Temaer
Blommer
Bælgfrugter
Blåmuslinger
C
Råvarer og ingredienser
Cantaloupemelon
Carambole
Cashewnød
Cavi-art
Cayennepeber
Champignon
Charlotte kartofler
Cheddar
Cherrytomat
Chili
Chokolade
Citron
Citrongræs
Citronmelisse
Citronverbena
Clara Frijs pære
Clementin
Cocktailtomat
Conference pære
Courgette
Courgetteblomst
Couscous
Cox Orange æble
Creme fraiche
Mere (19)
Mere køkkenviden
Ceviche
Citronsyre
Confitering
D
Råvarer og ingredienser
Daddel
Danablu
Danbo ost
Dild
Discovery æble
Ditta kartofler
Double cream eller fløde 50%
Dragefrugt
Dulce de leche
Durummel
Døvnælde
Mere (6)
Mere køkkenviden
Dampe
Danske mål og vægte
Danske ostetyper: Opdag 5 danske oste
De bedste oste til pizzaer
Den uformelle bryllupsfest
Dubai chokolade
Dybstege
Mere (2)
E
Råvarer og ingredienser
Edamamebønner
Eddikemor
Ekstralagret ost
Elstar æble
Emmentaler
Endviesalat
Enebær
Enoki
Entrecote
Esrom ost
Estima kartofler
Estragon
Mere (7)
Mere køkkenviden
Er smør sundt?
Temaer
Eddike
F
Råvarer og ingredienser
Fasan
Fedt i fløde
Feldsalat
Fennikel
Fennikelfrø
Fersken
Feta
Figen
Fillippa æble
Filodej
Fjordrejer
Fjæsing
Flasketomater
Flower sprouts
Flyvefiskrogn
Flækærter
Fløde
Flødekonsistens
Flødeost
Flødesmag
Folva kartofler
Fond
Forglemmigej
Forårsløg
Forårsrulledej
Frillicesalat
Frisésalat
Friskost
Frugteddike
Frøskindsmelon
Fuchsia
Fuldkorn
Fuldkornshvedemel
Fuldkornsnudler
Fuldkornspasta
Mere (30)
Mere køkkenviden
Farsering
Fedtenergiprocent
Fedtindhold
Fermentering
Festmad
Flambere
Flere spiser mad uden kød
Flæskesteg med sprøde svær
Forberedelse af en fest
Forberedelse af julemiddagen d. 21. december
Forberedelser af julemiddagen d. 22. december
Forberedelser af julemiddagen d. 23. december
Forberedelser af julemiddagen d. 24. december - juleaften
Frikassé
Fritere
Mere (10)
Temaer
Fisk
G
Råvarer og ingredienser
Gala kartoffel
Gala Must
Galangarod
Galiamelon
Garam masala
Gedde
Gedeost?
Gederams
Georgine
Glaskål
Glasnudler
Gloster æble
Golden Delicious
Gorgonzola
Gouda
Grahamsmel
Granny Smith æble
Grapefrugt
Groft rugmel
Græsk yoghurt
Grøn Reine Claude
Grønkål
Grønne asparges
Grønne bønner
Grønne linser
Grønne rosiner
Graasten æble
Gul bede
Gul sennep
Guldborg æble
Gulerod
Gurkemeje
Gyozadej
Gær
Gærdej
Gås
Mere (31)
Mere køkkenviden
Gelatine
Genial snobrødsdej - 9 tips og tricks
Glasere
Gløgg - og det der ligner...
Gourmetmad
Gratinere
Gravad
Gæstemad
Mere (3)
Temaer
Græskar
H
Råvarer og ingredienser
Hakket kalkun
Hakket kalvekød
Hakket lammekød
Hakket oksekød
Hakket vildtkød
Halloumi
Halloween græskar
Hare
Hasselnød
Havarti
Havregryn
Havsalt
Havtaske
Havtorn
Havørred
Hellefisk
Helleflynder
Helt
Herbes de Provence
Hestebønner
Hindbær
Hirse
Hjertesalat
Hjort
Hjortetaksalt
Hokkaido
Honning
Honningmelon
Hornfisk
Hovedsalat
Hummer
Hummerhale
Hvedekerner
Hvedemel
Hvid hvedemel
Hvide asparges
Hvide bønner
Hvidkål
Hvidløg
Hvidskimmelost
Hvidtjørn
Hvilling
Hvordan laver man fløde?
Hyben
Hybenrose
Hyldeblomst
Hyldebær
Hytteost
Mere (43)
Mere køkkenviden
Halloween - Alt du behøver at vide
Halloween - Sådan holder du en gennemført halloweenfest
Halloween - Sådan laver du flotte græskar til halloween
Hjemmelavet er vellavet
Hjemmelavet pizza - 10 lækre pizza opskrifter
Husblas
Hvad betyder det, at Danbo-osten er BGB-mærket?
Hvad er det bedste smør til bagning og madlavning?
Hvad er en vegetar, pescetar, veganer og en fleksitar?
Hvad er hvid pizza?
Hvad er osteløbe?
Hvad er ostevalle?
Hvad er æbleskiver?
Hvad skal vi spise?
Hveder - Alt du bør vide
Hvordan bliver ost produceret?
Hvordan bliver pizzabunden sprød?
Hvordan laver du brunede kartofler?
Hvordan laver man sin egen ost?
Hvordan laver man yoghurt?
Hvordan opbevarer jeg ost?
Hvorfor er der huller i ost?
Hvornår kommer man ost på pizza?
Højpasteurisering
Høkasse
Mere (20)
I
Råvarer og ingredienser
Iceberg salat
Ingefær
Ingrid Marie
Ingrid Ærter
Ising
Italiensk sveskeblomme
Ive
Mere (2)
Mere køkkenviden
Intervalstegning
Is og anretning
J
Råvarer og ingredienser
James Grieve æble
Jonagored
Jordbær
Jordskok
Jubilæum
Julesalat
Jumborosiner
Mere (2)
Mere køkkenviden
Jordbakterier i krydderurter
Jordbær - 4 gode råd
Julefrokost og mængder
Julens spørgsmål om mad
K
Råvarer og ingredienser
Kaffefløde
Kakao
Kalkunbacon
Kalkunbryst
Kalkuncuvette
Kalkunlår
Kalvebov
Kalvebryst
Kalveculotte
Kalvecuvette
Kalveflanksteak
Kalvehaler
Kalveinderlår
Kalveindmad
Kalvekam
Kalveklump
Kalvekæber
Kalvelårtunge
Kalvemørbrad
Kalveskank
Kalvespidsbryst
Kalvetværreb
Kalvetykkam
Kalvetyksteg
Kalvetyndsteg
Kalveyderlår
Kamille
Kan man fryse fløde?
Kanin
Kantarel
Karl Johan (rørhat)
Karryblade
Karrypasta
Karse
Kartoffelmel
Kastanje
Katost
Kaviar
Kejserhat
Kidneybønner
Kikærter
Kinakål
Kinaradise
Kirke
Kirsebær
Kiwi
Klid
Knoldselleri
Knurhane
Kodriver
Kogning af basmati ris
Kogning af brune ris
Kogning af jasmin ris
Kogning af parboiled ris
Kokosnød
Koldskål
Kombu
Kopnudler
Korender
Koriander
Kornblomst
Krabber
Krebs
Kryddernellike
Krysantemum
Kuller
Kulmule
Kumquats
Kvark
Kvæde
Kylling helstegning
Kyllingbryst
Kyllingelår
Kyllinghjerter
Kyllinglever
Kyllingvinger
Kærnemælk
Kålrabi
Mere (73)
Mere køkkenviden
Kan man fryse ost?
Karamel
Kilojoule
Klaring af suppe
Klassisk nytårsmenu
Klimasmarte tips
Kogning af risengrød - høkasse eller ej?
Koldhæve
Konfekt til julens hygge
Kransekage til festen
Kulhydrat
Køkkenets basislager
Mere (7)
Temaer
Krydderier
Kål
Kylling
Kalkun
Kalv
Krydderurter
Kartofler
L
Råvarer og ingredienser
Lagereddike
Laks
Lakserogn
Laktosefri fløde
Laktosefri mælkedrik
Lam helstegning
Lammebov
Lammebryst/lammeslag
Lammeculotte
Lammefilet
Lammehals
Lammeinderlår
Lammekrone
Lammekølle
Lammemørbrad
Lammeryg
Lammeskank
Lange
Late Orange
Lavendel
Letmælk
Linser
Litchi
Lodderogn
Lollo Bionda og Lollo Rossa
Lucernespirer
Lyse rosiner
Lyssej
Løgblomst
Löjrom
Løvstikke
Mere (26)
Mere køkkenviden
Laktose
Langtidsstege
Lavpasteurisering
Lavtemperaturstegning
Legere
Lektiner
Lipasse
Lynstege
Lækker aftensmad til kæresten
Læs og forstå opskriften
Mere (5)
Temaer
Løg
Lam
M
Råvarer og ingredienser
Macadamianødder
Madlavningsfløde
Maizenamel
Majroe
Majs
Majsmel
Majsstivelse
Makrel
Mandarin
Mandel
Mango
Marcipan
Margarine
Markchampignon
Mascarpone
Mekabu
Mellemlagret ost
Merian
Miso
Morbær
Morgenfrue
Morkel
Mozzarella
Multe
Multebær
Mungbønner
Muscovado
Muskat
Muskateller rosiner
Mynte
Mælkebøtte
Mørdej
Mørke rosiner
Mørksej
Mere (29)
Mere køkkenviden
Mad med madplaner
Mad til mange
Marinering
Meuriére
Mikrobiel løbe
Mikrobølgeovn
Moderne nytårsmenu
Montere
Mælkeprotein
Mælkesyrebakterier
Mængder til hverdagsmad
Mættet fedt
Mere (7)
Temaer
Mælk
Meloner
N
Råvarer og ingredienser
Nellikeblomst
Nigella
Nori
Nye kartofler
Mere køkkenviden
Natmad og mængder
Nitrat i grøntsager
Nytårsmenu med tapas
Nøglehulsmærket
Når du ganger opskrifter op
Temaer
Nudler
Nødder
O
Råvarer og ingredienser
Oksebov
Oksebryst
Okseculotte
Oksecuvette
Oksefilet
Okseflanksteak
Oksehaler
Oksehøjreb
Okseinderlår
Okseklump
Oksemørbrad
Okseskank
Oksespidsbryst
Oksetværreb
Oksetykkam
Oksetyksteg
Oksetyndsteg
Okseyderlår
Olivenolie
Opal
Oregano
Orientalske sennepsfrø
Oullins Reine Claude
Mere (18)
Mere køkkenviden
Osteløbe
Ostens historie
Temaer
Oste
Okse
P
Råvarer og ingredienser
Pak choi
Palmekål
Paneer
Papaya
Paranød
Parboiled ris
Parmesan
Passionsfrugt
Pastinak
Peanuts
Peber
Peberfrugt
Peberrod
Pecannød
Pekingand
Perlebyg
Perlehøne
Perleløg
Perlesukker
Persille
Persillerod
Pigeon
Pighvar
Pinjekerner
Pink Lady
Pintobønner
Piskefløde
Pistacienød
Pizzadej
Plantemagarine
Pomelo
Pomerans
Porre
Portobellosvamp
Potaske
Poussin
Purløg
Mere (32)
Mere køkkenviden
Pasteurisering
Pektin
Pisket dej
Pizza - 10 sprøde hacks
Pizzadej – geniale tips og tricks
Pochering
Påskeæg: Pust og farv æg med hele familien
Mere (2)
Temaer
Pasta
Pærer
Q
Råvarer og ingredienser
Quinoa
R
Råvarer og ingredienser
Rabarber
Radicchiosalat
Radise
Rambutan
Ramsløg
Rapsolie
Reeves blomme
Regnbueørred
Rejepasta
Rejer
Ribs
Ricotta
Riseddike
Rismel
Risnudler
Risottoris
Romainesalat
Romanesco
Rosenkål
Rosenvand
Rosmarin
Rucola
Rugkerne
Rygeost
Ræddike
Rød ananas æble
Rød aroma
Rødbede
Røde linser
Rødfisk
Rødkål
Rødløg
Rødspætte
Røllike
Rønnebær
Rørsukker
Mere (31)
Mere køkkenviden
Rabarbergalette - Step by step guide
Rabarbersnurrer - Step by step guide
Rabarbertrifli - Step by step guide
Reducere
Risalamande
Rugbrød i det danske køkken
Rørt dej
Mere (2)
Temaer
Ris og arsen
Rodfrugter
Rosiner
Rogn
S
Råvarer og ingredienser
Safran
Salatløg
Salatost
Salvie
Samsøost
Sandart
Sankthansurt
Sar
Sava kartofler
Savoykål
Sharon
Sherryeddike
Shiitake
Sigtemel
Sigtet speltmel
Sild
Silderogn
Sirup
Skalotteløg
Skimmelost
Skinke
Skinkeculotte
Skorzonerrod
Skovjordbær
Skovsyre
Skrubbe
Skummetmælk
Skvalderkål
Skyr
Skærising
Smelteost
Smør
Sojabønner
Sojasauce
Solbær
Solsikke
Sommerfuglekarse
Sorbet
Sort Reine Claude
Sorte bønner
Sorte sennepsfrø
Sortøjebønner
Spaghettisquash
Spareribs
Speltmel
Spidskommen
Spidskål
Spinat
Squash
Stenbidder
Stenbidderrogn
Stikkelsbær
Stjerneanis
Struds
Suppehøne
Surdej
Sveskeblommer
Svesker
Svinebov
Svinebryst
Svinefilet
Svinekam
Svinemørbrad
Svinenakkefilet
Svineskank
Svineslag
Sydesalt
Syltekrydderier
Syltesukker
Syren
Sød kartoffel
Sødmælk
Søl
Sølvbede
Mere (69)
Mere køkkenviden
Saltning
Sankt Hans menuer
Sauce til and og flæskesteg
Sautere
Se efter hullerne i osten
Sild skal der til
Simre
Skummetsmælkpulver
Småkager og bagning
Snobrød - 10 skønne hacks
Syltning
Sønderjysk kaffebord
Sådan koger du dine æg
Sådan laver du brunet, pisket og klaret smør
Sådan laver du et peberkagehus
Mere (10)
Temaer
Svampe
Salt
Skaldyr
Spirer
Sennep
Sukker
Salater - grønne og røde
Svin
Spiselige blomster
T
Råvarer og ingredienser
Tagetes
Tahin
Tallerkensmækker
Tandoori masala
Tigerrejer
Timian
Tofu
Tomat
Torsk
Torskerogn
Tranebær
Trompetsvamp
Trøffel
Tun
Tunge
Tvekulsurt natron
Tykmælk
Tyttebær
Tørgær
Tørrede bønner
Mere (15)
Mere køkkenviden
Talkage
Tilbehør og mængder til fest
Tilberedning af vildtkød
Tips til perfekte fastelavnsboller
Temaer
Tang
U
Råvarer og ingredienser
Udonnudler
Mere køkkenviden
Umami
Temaer
Ukrudt
V
Råvarer og ingredienser
Vagtel
Valnødder
Vandmelon
Vanilje
Vejbred
Victoria
Vildand
Vilde ris
Vindruekerneolie
Vineddike
Viol
Mere (6)
Mere køkkenviden
Valle
Vandbad
Vægt: Mel, gryn, ris og kerner
Vægt: Nødder og mandler
Vægt: Salt og krydderier
Vægt: Sukker
Mere (1)
Temaer
Vildt
W
Råvarer og ingredienser
Wakame
Wontondej
Mere køkkenviden
Wok
Y
Råvarer og ingredienser
Ymer
Yoghurt
Yoghurtens historie
Z
Råvarer og ingredienser
Zittauerløg
Æ
Råvarer og ingredienser
Æg
Ægnudler
Ærter
Ærteskud
Temaer
Æbler
Ø
Råvarer og ingredienser
Ørred
Ørredrogn
Østershat
Mere køkkenviden
Øllets historie
Å
Råvarer og ingredienser
Ål