Egebladssalat

Egebladssalat - også kaldet egeløvssalat er en både smuk og velsmagende salat med. Du kan finde salaten i forskellige udgaver, grøn, rød og mixet rød og grøn. Brug egebladssalaten i salatskålen eller som pynt i sandwich og wraps.

Hvad er egebladssalat?

Egebladssalat er en pluksalat, der også kaldes egeløv. Salatbladene ligner nemlig blade fra et egetræ, deraf navnet. Der findes to udgaver af egebladssalat, en med grønne blade og en med rødlige/bordeauxfarvede blade. Bladene vokser i en roset og danner et løst hoved. Dyrker du din egen salat, kan du høste enten et helt hoved eller plukke de yderste blade efterhånden, som de bliver store. Så vil planten fortsætte med at vokse og danne nye blade.

Egebladssalat har en mild og neutral smag.

Skyl, snit og servér

Skyl salatbladene grundigt i rindende koldt vand, og dryp dem af på et viskestykke elle brug en salatslynge.
Salater kan fra naturens hånd indeholde bakterier og virus på overfladen. Ved grundig skylning fjerner du op til 80 procent af disse, ifølge Fødevarestyrelsen.. Bladene er lette og tynde og kan nemt rives i små stykker, eller du kan snitte dem med en kniv. Du kan servere egebladssalat på samme måde som hovedsalat. Salaten er velegnet til at blande med andre salater. Den rødbladede egebladssalat er meget dekorativ i salatskålen.

Sæson

Juni til oktober. Egebladssalat kan sås med jævne mellemrum hen over sommeren, så du kan plukke frisk salat hele tiden.

Næringsindhold

Læs om næringsindholdet hos Fødevareinstituttet..