Te

Te kan opdeles i hovedgrupper, alt efter, hvordan bladene er behandlet efter plukningen.

Anvendelse

Grøn te

Ugæret te, der ristes umiddelbart efter plukningen for at give et klart gulgrøn udtræk med en delikat smag. Stammer fra Kina, Taiwan og Japan. Af sorter kan nævnes Gunpowder, Gun Mai Cha, Lung Ching, og Sencha. Grøn te kan drikkes ren eller med citron og sukker.

Sort te

Gærede og tørrede teblade. Tebladene giver et udtræk med en stærk smag med mørk, ravfarvet kulør. Sort te er den mest almindelige form for te, og der er mange forskellige sorter at vælge imellem - bl.a. Assam og Darjeeling. Opsøg en teforretning og smag forskellig slags te. Sort te kan serveres ren eller med citron, sukker og mælk.

Oolong fremstilles af delvist gærede teblade, der giver en te med en sød eftersmag. Teplanten vokser på Taiwan og er meget populær i Amerika.

Parfumeret te findes i mange varianter. Earl Grey er mest berømt og er en sort te, der er tilsat bergamotteolie. Parfumerede teer kan have fået deres aroma efter blomster, blade, stængler eller rødder.

Urte-te

Indeholder ikke rigtige teblade. Urtete findes i mange variationer, bl.a. kamille, jasmin, citrongræs, pebermynte og hindbær. Urteteer kan drikkes både varme og kolde.

Kilder

  • Karolines Køkken