Mælkeskum

Hvilken mælk er bedst at skumme til kaffen? Brug dem alle! Både skummet-, mini-,let- og sødmælk, men resultatet bliver forskelligt.
Mælkeskum

Teknikbeskrivelse

Hvordan laver man mælkeskum? Til 1 dl stærk kaffe bruges ½ dl varm mælk, der piskes 1 minut med en mælkeskummer. Det er vigtigt, at mælken er varmet op til ca. 60°C, før den piskes. Jo mindre mælk der piskes af gangen, jo mere luft får skummet.

Hvilken mælk er bedst til mælkeskum? Der er ingen forskel på om mælken er almindelig eller økologisk, homogeniseret eller uhomogeniseret – den største forskel opleves, når den magre mælk sammenlignes med den fede mælk.

Skummetmælk - minimælk

Mælk fra den magre ende af mælkepaletten giver et sprødt og meget stabilt skum. Skummet minder mest af alt om meget stiftpiskede æggehvider, der springer i munden. Den magre mælk vil kun give en begrænset afrunding i kaffedrikken, men det er fint, hvis der skal spares på kalorierne.

Letmælk

Er ikke så god at piske. Skummet bliver blødt og er ikke så stabilt som de øvrige mælketyper.

Sødmælk

Giver et cremet og blødt mælkeskum, som stadig er stabilt. Den federe sødmælk tilfører mere afrunding til kaffedrikken, da den indeholder mere fedt end de magre mælketyper.

Kilder

  • Karolines Køkken
Mælkeskum