I opskrifterne til hverdagsmad beregner vi 100 - 150 g kød eller fisk.
Mængden af tilbehør pr. person
250 g kartofler80 g rå ris (ca. 1 dl)75 g tørret fuldkornspasta eller 100 g tørret hvid pasta 125 g frisk pasta
150 g grønsager130 g blandet salat (fx icebergsalat, tomat og agurk)75 g grøn salat (fx icebergsalat og hovedsalat)
60 g groft brød til middag/frokost50 g flute til middag/frokost25 g groft brød til forret25 g flute til forret.3/4-1 dl sauceca. 25 g ost som drys, fx PastaOstca. 100 g ost som hovedret, fx ret med hytteost
Fuldkornspasta er sundere end alm. hvid pasta. Hvis du bruger fuldkornspasta, kan du opleve, at I ikke kan spise helt den samme mængde, fordi fuldkorn mætter mere.