Redskaber til at piske og røre er de samme: piskeris (metal er bedst), elektrisk håndmixer eller elektrisk køkkenmaskine. Til piskning vælges piskeris eller piskeindsats til røremaskiner, og til at røre vælges evt. dejkroge.
Det er især vedr. kagedej, at man skelner mellem rørt eller pisket dej. Rørt dej kaldes også generelt sandkagedej og betegner en kagedej, hvor smør og sukker piskes luftigt, inden der piskes æg i. Til sidst røres mel og andre ingredienser i, evt. med dejskraber eller dejkrog.
Pisket dej kaldes også generelt sukkerbrødsdej og betegner en kagedej, hvor æg og sukker piskes luftigt og derefter tilsættes mel og andre ingredienser, evt. med dejskraber eller ske. Pisket dej skaber en lettere kage.
Det er vigtigt at lægge mærke til, om en opskrift angiver røre eller piske, og at overholde opskriftens tidsangivelser, da kagen, isen el. lign. ellers vil blive tung.