Stegeguides

Stegeguides

Smør, Arla Kærgården® og andre faste blandingsprodukter Generelt

Kom altid fedtstoffet i en kold pande/gryde. Lad det blive gyldent ved kraftig varme. Når det hvide skum begynder at lægge sig, og det er gyldent, er det klar til stegning. KødLæg kød i panden/gryden og brun det ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg kødet færdigt.FiskSkru ned til jævn varme. Læg fisken i panden og steg ved jævn varme på den ene side. Skru op til kraftig varme og vend fisken. Skru ned igen til jævn varme og steg færdig.GrøntsagerKom grønsagerne i panden/gryden og steg/svits dem ved kraftig varme og under omrøring, til de er møre

Oliven-, raps-, solsikke-, majs-, vindruekerneolie og andre olier GenereltKom olien i en kold eller varm pande/gryde. Varm olien op ved kraftig varme. Tjek om olien er varm ved at komme et lille stykke af det, der skal steges ned i olien. Når det bobler omkring stykket, er olien klar til at stege i. Ryger olien, er den blevet for varm og skal kasseres.KødLæg kødet i panden/gryden og brun det ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg kødet færdigt.FiskSkru ned til jævn varme. Læg fisken i panden og steg ved jævn varme på den ene side. Skru op til kraftig varme og vend fisken. Skru ned igen til jævn varme og steg færdig.GrøntsagerKom grønsagerne på/i panden og steg/svits dem ved kraftig varme og under omrøring, til de er møre.

Arla Kærgården® Steg & Bag og andre flydende fedtstofprodukter GenereltKom altid fedtstoffet i en kold pande/gryde. Lad fedtstoffet blive gyldent ved kraftig varme. Når det hvide skum begynder at lægge sig, er fedtstoffet klar til stegning.KødLæg kødet i panden/gryden og brun det ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg kødet færdigt.FiskSkru ned til jævn varme. Læg fisken i panden og steg ved jævn varme på den ene side. Skru op til kraftig varme og vend fisken. Skru ned igen til jævn varme og steg færdig.GrøntsagerKom grønsagerne i panden/gryden og steg/svits dem ved kraftig varme og under omrøring, til de er møre.

Kilder

  • Karolines Køkken
Stegeguides